Погребват с почести двамата загинали пилоти

Погребват с почести двамата загинали пилоти | StandartNews.com

Двамата пилоти, които загинаха при падането на хеликоптера им Ми-17 край авиобаза "Крумово", ще бъдат погребани днес на Централните гробища в Пловдив. Капитан Пламен Пантилеев и капитан Стоян Неделчев ще бъдат изпратени с всички военни почести и ще бъдат положени един до друг.

Хеликоптерът на двамата капитани се разби по време на тренировка на 11 юни вечерта на територията на авиобаза "Крумово" и гражданското летище "Пловдив". Третият член на екипажа – Алексей Каменов, който е борден инженер, е с тежки наранявания във Военномедицинска академия, но състоянието му е стабилно.

Церемонията с поклонението пред тленните останки на двамата капитани започва в 10 часа и ще продължи около 2 часа. Капитаните ще бъдат изпратени с почетен ескорт и с почетни часови. На траурната церемония се очаква да се съберат стотици бивши и настоящи колеги, приятели и близки на двамата пилоти.

Очаква се да присъстват и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ръководството на щаба на Българската армия, както и на българските Вовнновъздушни сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай