Пласидо Доминго пита за Античния театър

Пласидо Доминго пита за Античния театър | StandartNews.com

С удоволствие ще дойда в България, ако ме поканите, по времето, когато Пловдив е Културна столица на Европа. Това заяви маестро Пласидо Доминго на главния редактор на Стандарт Славка Бозукова. Тя покани президентът на Европа Ностра, най-голямата европейска културна организация, да бъде специален гост на града през 2019 година, когато вторият град в България ще пише културния афиш на цяла Европа. Той се изненада, че това е един от най-старите градове в Европа и се поинтересува кои са най-гомемите забележителности там. Добра ли е акустиката на Античния театър, попита шеговито той.

Пласидо Доминго е един от посланиците на културното наследство на Европа. Обучава много млади артисти, но винаги ги изпитва какво знаят за историята. На церемонията по връчването на големите награди в Берлин бе приятно изненадан, че в негова чест десетки млади артисти изпълниха с различни инструменти и аранжимент химна на Европа, показвайки многообразието на културните ценности на Стария континет. В чест на всички млади таланти в залата той също изпя химна.
Поздравявам лауретатите на наградите тази нощ от името на цяла Европа, каза Доминго. Той нарече призьорите ангели, които защитават културното наследство.
Искам да ви кажа още нещо съкровено, заедно с германиския комитет за културно наследство ви призозаваме всички вас,

гражданите на Европа, да участате в "биенето на камбаната за мир", това ще се знаменит концерт в защита на европейския мир, който ще се състои на 21 септември, каза още Доминго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай