Четвъртък,

Отново блокада в София, затворени улици и булеварди - вижте къде

От: Администратор -
181
Отново блокада в София, затворени улици и булеварди - вижте къде
A
A
A

Очакват се задръствания по основни улици и булеварди и закъснение на градския транспорт в цяла София. Причината са пристигащите делегации на лидерите на държавите от Западните Балкани, посочва NOVA.

По повод председателството затворени за движение на автомобили ще бъдат улици и булеварди в центъра на София и квартал „Лозенец" и в района на хотел „Маринела", където ще отседнат делегациите.

Ще бъде ограничено паркирането и пред Националния исторически музей, хотелите „Хилтън" и „Балкан".

През целия ден напълно спряно ще бъде движението на автомобили по бул. „Витоша", между бул. „Патриарх Евтимий" и бул. „Пенчо Славейков".

Движението ще бъде усложнено и заради протеста на превозвачите. Около 100 камиони 70 автобуса ще бъдат разположени по софийските улици. Те ще бъдат паркирани в десните ленти на бул. „Цариградско шосе" от 10:00 ч. до 17:30 ч. в знак на протест срещу по-сериозни мерки от Брюксел.

От Столичната община призовават жителите на града да не използват личните си автомобили за придвижване, като вместо това изберат градския транспорт. Той ще закъснява, но от Центъра за градска мобилност имат план за наваксване на разписание, увериха от общината.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com