Четвъртък,

Основен столичен булевард остава стеснен до средата на август

От: Администратор -
Основен столичен булевард остава стеснен до средата на август
A
A
A

С пълна сила продължава ремонтът на кръстовището на булевардите „България" и „Иван Гешов". Трасето от центъра до „Бояна" е стеснено заради подмяната на трамвайните релси, като в резултат движението се събира в по-малко ленти, а освен това към него се присъединяват и съчленените автобуси, които трябва да заместят мотрисите.

Минути преди 8 ч. тази сутрин колоната в посока „Бояна" тръгваше почти от НДК, за да стигне до кръстовището. Така ще е всяка делнична сутрин през следващия месец и половина, каза пред камерата на bTV зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

„За момента натоварването на автобусната линия е нормално", подчерта той и допълни, че при нужда ще се изпратят и допълнителни рейсове. Техният интервал е относително близък до този на трамваите, като линията прави връзка с метрото при НДК и обръща на Петте кьошета.

„Със сигурност ще има затруднения, извиняваме се за което", призна Крусев. Той каза още, че останалите ремонти са в график, като едното платно на бул. „Васил Левски" между Попа и Софийския университет е фрезовано и започва асфалтиране, а без изоставане върви работата и на „Граф Игнатиев".


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com