Опасна ваканция: Игри в интернет застрашават децата

Опасна ваканция: Игри в интернет застрашават децата | StandartNews.com

11-годишно момче изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на опасна игра от интернет. Предизвикателството се казва "Сол и лед". В него участват и много по-малки деца.

"Открих играта в интернет. Пробвах да видя какво ще стане и ми излязоха мехури на ръката. Направих го три пъти", разказа пред NOVA 11-годишният Калоян. Включил се, за да открие своя праг на болката. Момчето вече е претърпяло три интервенции.

"Резултатът е "Пирогов" и белези за цял живот. Този експеримент е много опасен", коментира майката на момчето. По думите й той не е първият пациент на отделението по изгаряне. Много деца преди него са пострадали при същото предизвикателство.

Това не е единствената опасна игра в интернет. 14-годишно момиче беше открито от полицаи на мантинелите на магистрала „Тракия". Детето търсило съкровище. В играта участвали и по-малки деца. Участниците трябва да пуснат локацията си и играта им показва къде да търсят.

"От игра в интернет намерили локация, в която търсят ковчеже със скрити съкровища. Добре, че тогава е минал някакъв човек, който се е обадил на полицията. Те са се разхождали с двама приятели между мантинелите на скоростната тангента по пътя за Чепинци на магистрала "Тракия", разкри майката на момичето.

По думите й в "кутиите със съкровища" други деца са откривали дребни суми, телефони, части от компютър. "Играта е такава, че ти като намериш ковчежето, взимаш нещо, но и оставаш нещо, няма значение какво", сподели още жената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай