Неофит изпрати съболезнователен адрес до руския патриарх

Неофит изпрати съболезнователен адрес до руския патриарх | StandartNews.com

Българският патриарх Неофит изпрати съболезнавателен адрес по повод трагичната кончина на 224 руски граждани, загинали при самолетна катастрофа в Египет.

В писмо, изпратено от пресцентъра на Св. Синод се посочва:
„В днешния скръбен ден, когато духовенство и богомолен народ се помолихме за упокоение душата на приснопаметния Български патриарх Максим край неговия гроб в Троянската света обител, с дълбока тъга научихме вестта за трагичната кончина на 224 руски граждани при самолетната катастрофа на Синайския полуостров, Египет. Ние вярваме, че блажени са ония, които Господ е избрал и приел, затова заедно с нашата опечалена обична сестра Руската православна църква усърдно се молим на Бога да упокои душите на невинно загиналите Божии чеда и да ги настани на добро място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, но живот безкраен! Вярваме, че изразената братска подкрепа към Вашата св. Църква ще Ви укрепява в този труден момент на дълбока тъга. Затова от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на Вас, Ваше Светейшество, и на близките на загиналите при този трагичен инцидент".

„Просим Всеподателя Бога – „Отец на милосърдието и Бог на всяка утеха, Който ни утешава при всяка наша скръб" /2Кор. 1:3/, да даде утеха на всички скърбящи и да им дарува сили да превъзмогнат мъката от тежката загуба!", се посочва още в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай