Натоварено е движението по граничните пунктове

Натоварено е движението по граничните пунктове | StandartNews.com

Натоварен трафик през граничните ни пунктове се очаква днес и през утрешния ден. Ваканциите започнаха, освен пътуващите българи, през пунктовете у нас вероятно ще преминат и десетки хиляди турски граждани, които работят в страните от Западна Европа и през тези дни се връщат към Турция.

Пунктовете работят с пълния си капацитет, отпуските на служителите са ограничени за летния период, казват от „Гранична полиция". Очаква се ръст на трафика с около 30%.

Трафикът е доста интензивен от рано сутринта в съботния ден. Това се наблюдава през последните 10 дни, когато гастарбайтерите започнаха да пътуват. Освен това, много българи пътуват през почивните дни до Одрин на пазар.

В късните часове на петък вечерта обаче опашката от автомобили на ГКПП „Капитан Андреево" е стигала извън бариерите на граничния пункт. Очаква се гастарбайтерите да пътуват активно към Турция и през следващите две седмици, а след това трафикът да се обърне в обратна посока.

Чакането на границата на ГКПП „Капитан Андреево" отнема повече от час, като в най-натоварените часове може да се чака и 7-8 часа.

През 2017 г. през ГКПП „Капитан Андреево" са преминали над 2 милиона автомобила с над 5 млн. пътници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай