Нападнаха зам.-кмет на Ловеч пред дома му

Нападнаха зам.-кмет на Ловеч пред дома му | StandartNews.com

Зам.-кметът на Ловеч Цветан Георгиев е бил нападнат рано тази сутрин. Посегателството над него е извършено около 7.20 ч. пред блок 204 в жк "Здравец", където той живее.

По непотвърдена информация състоянието му е тежко. Георгиев е бил ударен с твърд предмет по главата от човек с черна маска. Кракът му е счупен. Зам.-кметът сам успял да се обади на спешна помощ.

В 10.00 ч. кметът на Ловеч Корнелия Маринова ще даде извънреден брифинг по случая. Ръководството на общината е убедено, че нападението е свързано със сигналите на зам.-кмета до прокуратурата в областта на дърводобива, се казва в прессъобщение на администрацията. Ресорът на Цветан Георгиев като зам.-кмет на община Ловеч е общинска собственост, икономическа политика, финанси и местни приходи.

48-годишният управник е роден в Угърчин. Завършил е Техническия университет в Габрово и Русенския университет "Ангел Кънчев". Работил е в БТК - началник "Далекосъобщения"-клон Ловеч. Една година е бил секретар на община Угърчин, след което десет години е зам.-кмет там. След местни избори 2015 г. назначен за зам.-кмет на община Ловеч. Баща на две деца е.

Нападението над него е извършено само ден преди празника на Ловеч 11 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай