Понеделник,

Нагъл крадец избяга с даренията за болно дете в Бургас

От: Администратор -
127
Нагъл крадец избяга с даренията за болно дете в Бургас
A
A
A

Нагла кражба на дарения за болно дете от детска футболна школа разяри родители и треньори в Бургас. Те призоваха крадецът да бъде разпознат по кадрите от охранителната камера и да бъде заловен и наказан.

Кражбата е по време на републиканския футболен турнир за малки деца, когато спортният комплекс е пълен с участници и родители. Възрастен мъж влиза в детската школа "Звездичка" и спокойно изнася кутията с дарения за лечението на болно дете.

„Тръгнах, кутията беше там, след десетина минути ми звънят колегите и викат „Кутията я няма, да не си я взел да я занесеш?" и аз казвам „Не, не съм взимал, звънете на момчето, което преглежда камерите". Звъннаха и той ни прати кадрите.", разказва президентът на футболния клуб Петър Алексиев.

На записа се вижда добре облечен мъж на около 50 години. Подаден е сигнал в полицията.

Парите са за 5-годишния Цвети, който е опериран от тумор на надбъбречната жлеза. В момента детето е на химиотерапия в истанбулска клиника. Момченцето тренирало футбол преди да се разболее. Кутии като тази, която е открадната от детската футболна школа за дарения има поставени на 250 места в Бургас.

И треньорите, и родителите са потресени от наглото престъпление. За терапията на Цвети са нужни 50 хиляди евро. От футболната школа се надяват да съберат парите, а крадецът да бъде заловен и наказан.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com