Четвъртък,

Михов: Трябва да възстановим доверието в Българската армия

От: Администратор -
409
Михов: Трябва да възстановим доверието в Българската армия
A
A
A

За да може държавата ни да гарантира бъдещето си, трябва да осигурим, широка обществена подкрепа и възстановяване на доверието в Българската армия. Това написа в своето становище председателят на Комисията по отбрана ген. Михо Михов, предаде "Фокус".

„В следващите години са възможни огромни промени, водещи до преконфигуриране на световната система с нов мащаб и измерения в редица глобални и регионални структури", заявява ген. Михов. По думите му, особено силно в геополитически план ще бъде въздействието в региони, където за съжаление попада и нашата страна. „В този свят са наложени двойни стандарти, въпросът за нашата страна не е „С кого сме ние и против кого сме", както ни беше поставен преди време. Наложената в мисленето и практиката от последните двадесет години посока за развитие на страната само в една, и то опростена по вертикала и хоризонтала координатна система, бих казал по причина не само на обстоятелства, а и в манталитета на политическия ни елит, особено по въпросите на националната сигурност, е изчерпана", допълва той.

Ген. Михо Михов уточни още, че трябва да се разбере, че силните, великите, могат винаги да разберат от принципна гледна точка позиция, която не винаги и то задължително съвпада с тяхната. „Те затова са и велики, за да бъдат понякога и снизходителни и справедливи! В този смисъл е необходима внимателна преценка кои реалности от последните две години обективно работят за нас като държава!", коментира още той. „Изчистването на политическия ни изказ от емоцията и излизането от наложените мантри за единствено доброто и винаги лошото, ще покаже, че осланянето само на колективната сигурност е нереално и недостойно", посочва ген. Михов.

„Необходима е силна политика в социално-икономически и институционален план и в областта на възстановяване на националните отбранителни способности в лицето на Българската армия, основаваща се не на разделение на обществото, а на увеличаване на авторитета на военната професия, осигуряване на широка обществена подкрепа и възстановяване на високото доверие в Българската армия! Само така нашата държава ще може да гарантира бъдещето си", заявява още ген. Михо Михов.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички