Хляб, вино и... малко шоколад

Дегустацията на тази комбинация като философия на нашия живот

Хляб, вино и... малко шоколад | StandartNews.com

Каква може да бъде субстанцията на добрия тонус и настроение? Успешен експеримент на този въпрос беше проведен на форума "Хляб, вино, малко шоколад - сила,страст и екстаз в едно". Той беше организиран от Председателя на НБС на хлебарите и сладкарите у нас Мариана Кукушева, заедно със сдружението на винарите и неговия председател Маргарита Христова.

"Какво е да изминеш естествения път от зрънцето, до хляба и виното. Това е философията на нашия живот", каза г-жа Кукушева. Този диалектически път до удоволствието бе изпробван при съчетанието на определени вина с определен хляб, както и шоколад. Това беше и целта на мероприятието в Интер експо център.

Сред специалните гости на дегустацията бе и проф. Донка Байкова - изтъкнат специалист по хранене и диетика. "Аз не мога да разбера вироглавите опити на хората да гладуват. Няма движение без бензин. Има баланс, познаване на тънкостите на храненето", каза проф. Байкова.

По време на дегустацията бяха пробвани разкошни български бели и червени вина, които са от италиански сорт и с българско грозде. Червеното вино пък бе с 12-месечно отлежаване във френски бъчви. Имаше различни комбинации - с бяло и черно хлебче, както и с бял, млечен и черен шоколад.

Крайният резултат бе отличен и донесе  настроение на гостите. И със сигурност обогати вкусовото въображение.      

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай