Понеделник,

Идея за уикенда: Вижте „Долна Малина Open Music Fest”

От: Администратор -
171
Идея за уикенда: Вижте „Долна Малина Open Music Fest”
A
A
A

Ако търсите място, където да прекарате приятно време с музика днес и утре – имаме предложение: в Долна Малина се провежда „Долна Малина Open Music Fest", фестивал за музика и кино.

Неговото мото е „Музика в декор". Сцената е издигната в сърцето на киностудията UFO (НЛО) , където се снимат музикални видеоклипове, реклами и филми. На нея днес ще се качат много известни имена.

Зад идеята за този фестивал стои... 28-годишният кмет на селото, който замени Лондон не с друго, а с Долна Малина.

Малко след като сбъдва детската си мечта – да стане актьор, Йонко Димитров започва да обикаля Европа в търсене на себе си.

„Наблюдавайки живота в чужбина, ми направи впечатление, че всички хора, които живеят в големите места лека-полека се изнасят в периферията на мегаполиса, на големите столици и градове. Затова реших, че наистина искам да живея на някое по-тихо и спокойно местенце. И това беше Долна Малина, където е и моята вила, която съм посещавал от малък – всяка ваканция, уикенд или свободно време", споделя той.

И наистина заживява на село – в къщата на дядо си. А съвсем скоро, приятелите му започват да се шегуват с него и да му предлагат да стане кмет на Долна Малина. И също на шега, Йонко се кандидатира.

„Дори не очаквах, че ще ме изберат. И когато ме избраха, всичко ми се преобърна в живота! Бях започнал да уча тогава, бях записал втората си магистратура – с агрономия да се занимавам, имах идея да правя вино и т.н.", разказва той.

В селото го приемат с отворени обятия и го наричат дори „кметчето" – защото е на възрастта на внуците на повечето хора тук.

„Нашият кмет не се срамува, че ние сме възрастни. Аз съм на 84 години, но ме уважава като своя баба, като своя майка. Много се радвам, много го обичам", разказва една от жените в Долна Малина.

Освен да раздава пенсиите, младият кмет води бабите от пенсионерския клуб по музикални, танцови и театрални конкурси. А артистичното му сърце го накарало да поеме още едно предизвикателство – да се опита да превърне Долна Малина във фестивален младежки арт център.

Така се ражда „Долна Малина Open Music Fest". И вече втора година 350-те постоянни жители на селото очакват своите гости.

Участие на фестивала вземат някои от лицата на шоуто „Гласът на България" – Симона Загорова, Виктория Динкова, Александър Савов и Никола Константинов и др.

Гост-изпълнители пък са Поли Генова, БТР, Весела Бонева, както и актрисата от сериала „Скъпи наследници" Лорина Камбурова, която има собствена музикална група.

Журито е в състав Наско от БТР, Поли Генова и Етиен Леви. Те ще оценяват изпълнителите по няколко критерия – уникалност и певчески умения, сценично поведение на участниците и реакция на публиката.

Отново на голямата сцена те ще се борят за голямата награда в състезанието – цялостно обезпечаване на видеоклип, който ще бъде заснет на декорите в киностудията в Долна Малина. За втора и трета награда са предвидени частично обезпечаване на видеоклип.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com