Голям удар срещу България! Откъде дойде

И отново е свързан с Шенген

Голям удар срещу България! Откъде дойде | StandartNews.com

Нидерландия няма да свали ветото си за присъединяването на България към Шенген, каза министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург, цитиран от БНР.

След Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург той отговори на този въпрос лаконично.

"Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план," категоричен бе той.
Неприятен удар за България, свързан с влизането в Шенген.

Министър Ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

Министър Ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

"Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: "Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват," заяви той.

За това искане министърът съобщи пред БНР в началото на месеца. Предвидената днес двустранна среща между него и българския му колега Калин Стоянов не се състоя.

"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Marakuia
преди 6 месеца

ПРИЧИНАТА ЗА ВЕТОТО НАЛОЖЕНО ОТ ХОЛАНДИЯ И АВСТРИЯ Е ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗАРАДИ ВЕТОТО НА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

Откажи
Гост
преди 6 месеца

Мин.раб.заплата трябва да е минимум 1400лв.,това е минимума определен за съществуваема поне ,конето на сам човек ,който се посочи по новините .Работещ човек ,макар и на мин.пенсия трябва да взема доста повече от определената средна пенсия за Бг ,защото все пак е работещ,особенно в частния сектор ,където юркането е много по голямо,и лишено от доста други привилегии в сравн.с държ.сектор.

Откажи
Гост
преди 6 месеца

....имах в предв.мин.раб.заплата по долу

Откажи