Една ферма от Болярово отказва втора проба за чумата

Една ферма от Болярово отказва втора проба за чумата | StandartNews.com

В Болярово бяха взети втори проби от всички ферми, с изключение на фермата на Христо Христов, където представители са Ана Петрова и Тодор Христов. Това съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

"Те не изпълняват Закона за ветеринарно-медицинската дейност", отбеляза Димитър Иванов. "Лекарите от БАБХ са възпрепятствани да си свършат работата по закона по отношение на прегледите и вземането на втори проби", допълни той.

На въпрос дали е обсъждано какви мерки ще се вземат, ако те не се съгласят на втора проба, Димитър Иванов отговори: "Ние сме правова държава, имаме закони. Хората дори държаха вторите проби да се вземат първо от тях, за да излязат първо техните резултати. Разбираемо е покрай шума, който се вдига около въпросната ферма", отбеляза Димитър Иванов.

Той уточни, че не може да каже кога ще бъдат готови резултатите. „Това могат да кажат най-добре от централната лаборатория. Вземането на втори проби от животните започна от понеделник. Не мога да кажа точно от колко животни са взети проби", допълни още той, като уточни, че вземането на проби от община Елхово е започнало в понеделник, а вчера и в пограничните села.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай