Понеделник,

ДП РВД с рекорден брой обслужени полети през лятото

От: Администратор -
462
ДП РВД с рекорден брой обслужени полети през лятото
A
A
A

ДП РВД отчете рекорден брой обслужени въздухоплавателни средства през изминалия летен период. Само през м. август българските ръководители на полети са гарантирали безопасността на полетите на повече от 90 000 самолета. За целия активен сезон трафикът надвишава 360 000 обслужени полета, което е с 40 % повече в сравнение с периода преди въвеждането на ограничения за полети във въздушното пространство на Украйна.

Около 40 000 000 пътници са били превозени безопасно, което е повече от достойно представяне на екипа професионалисти, които се грижат за въздушното пространство над България, заявиха от ръководството на фирмата.

Развитието на туристическия бизнес в региона, ограниченията в обслужването на самолети, въведени във връзка със ситуацията в Сирия, Ирак и Украйна, увеличиха прелитащия трафик над страната с над 7 % на месечна база в сравнение с миналата година. Като своеобразен рекорд се оформи датата 1 август, когато броят на обслужените самолети за едно денонощие достигна 3258.

В тази обстановка ДП РВД се превърна в изключително стабилизиращ фактор в региона. Предприятието запази отличните си показатели за недопускане на закъснение и успешно се адаптира към увеличенията на трафика на дневна база, предизвикани от затруднения в обслужването в Гърция и Румъния.

Професията Ръководител на полети остава една от най-отговорните и стратегически важни за страната. Кампанията за набиране на кандидати в тази област привлича все повече млади хора. Есенната сесия за подбор на кадри се радва на сериозен интерес. До момента има над 400 кандидата, които искат да се обучават за професията ръководител на полети.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com