До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как!

До Гърция, но без да излизаш от София. Ето как! | StandartNews.com

Лятото настъпва с все по-бързи крачки към нас и все по-често ни кара вече да мечтаем за море, слънце, любими летни дестинации и приятни изживявания. Безспорно Гърция е сред топ локациите, които българите предпочитат за летните си почивки. Това е така не само заради безкрайните слънчеви плажове, но и заради неустоимата гръцка кухня.

Гастрономите знаят, че гръцката кухня не е само узо, зехтин, маслини.

Националната гръцка кухня се отличава с огромно разнообразие на ястията, като важно място в храненето на гърците заемат рибата и морските дарове, съчетани в огромно разнообразие от ястия с всевъзможни обитатели на морето: скариди, калмари, октоподи, раци, миди, стриди, омари и т.н.

Ястията в гръцката кухня са основателна причина за дълга разходка до южната ни съседка.

Ако все пак обаче Гърция ви се струва далече, а искате да се пренесете там без дори да излизате от София – имаме решение за вас! В новия епизод на уеб поредицата Urban Life водещият Алекс Петренко ще ни заведе в Гърция без дори да напуска София. Той разкрива къде правят най-вкусните автентични гръцки гироси, пълнени калмари, къде можете да пиете оригинална гръцка „портокалада", да се насладите на истинско дзадзики, тирокафтери и най-уникално вкусния лаврак на скара.

Гръцките готвачи широко използват зехтина, зеленчуците, зърнените храни и хляба, виното, рибата и различни меса. Типични съставки в гръцката кухня са маслините, сиренето, патладжанът, тиквичките и киселото мляко, но това съвсем не е всичко.

Столицата вече се радва на редица класни гръцки ресторанти, които ще ви пренесат в автентичната гръцка атмосфера. Там можете да опитате редица от традиционните специалитети, характерни за кухнята на южната ни съседка.

Urban Life е истински гид за почитателите на градския живот, които не обичат да скучаят през уикенда и изобщо не са фенове на идеята да се прибират вкъщи веднага след работа. За всички тях веднъж седмично водещият ще сервира своите горещи предложения за "вървежни" барчета, вкусни ресторантчета и градски събития за качествено забавление и/или COOLтура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай