Днес ще има и слънце, и дъжд

Днес ще има и слънце, и дъжд | StandartNews.com

Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, достигайки средното за месеца. През следващото денонощие въздушната маса ще се задържи неустойчива. Над по-голямата част от страната през нощта ще преобладава ясно, а през деня - слънчево време.

През първата половина на денонощието само на отделни места, а през втората - в повече райони, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в планинските райони. Дневните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата - до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в следобедните часове и на отделни места ще превали и прегърми. По крайбрежието ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са 24-28 градуса, температурата на морската вода е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай