Бисер Петков: Всички служители ще летят само с икономична класа

Бисер Петков: Всички служители ще летят само с икономична класа | StandartNews.com

Социалното министерство ще предложи спешни промени в закона за интеграция на хората с увреждания, с които редът и условията за отпускане на интеграционните добавки да бъдат вкарани в закона, вместо в правилника за прилагането му. Това съобщи ресорният министър Бисер Петков във връзка с решението на Върховния административен съд, че добавките за транспорт и комуникационни услуги са незаконни, защото са с еднакъв размер за всички получатели.

Промените ще бъдат представени утре пред депутатите от социалната комисия в парламента, а целта е да се намери бърза писта за решаване на проблема, така че да не се допусне спиране на изплащането на добавките, обясни министър Петков. Той припомни, че над 500 000 лица с увреждания у нас получават такива добавки, а държавата отделя по 152 милиона лева годишно за изплащането им.

Във връзка с командировката на бившия заместник-министър Росица Димитрова, която подаде оставка заради напрежението около разходите за пътуването, министър Петков съобщи, че е разпоредил промяна във вътрешните правила на министерството, според която всички служители са задължени да използват икономична класа при самолетен полет, независимо от ранга си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай