Бедствено положение е обявено в Смолян

Бедствено положение е обявено в Смолян | StandartNews.com

Община Смолян обявява бедствено положение. Река Черна е преляла и наводнила сградата на Пожарната, обществени сгради, складове, частни имоти, съобщават от Областна администрация. Магистралата е непроходима и затворена за движение. Главният булевард също е наводнен, движението е сериозно затруднено. Свикан е Областният щаб за защита при бедствия и аварии.

Падналият дъжд в района на Рожен и в смолянското село Арда е 67 л/кв. м за последното денонощие, информират от Метеорологичната станция-Рожен.

Близо 60 л/кв. м са валежите в Мугла и Триград , а в Смолян измереното количество е 46 литра. Арда повиши нивото си край Рудозем, а р. Черна в зоната на кв. Райково, според информация от Областната администрация.

Проливните валежи активизираха две свлачища, които вече са разчистени. На критичните участъци на обходния път за Мадан ще дежурят екипи с техника, за да се реагира в случай на ново активизиране на свлачищни процеси.

Селата Киселчово и Кремене са без ток след авария, предизвикана от паднало върху електропровод дърво. Най-интензивните валежи се очакват в обедните часове, предупреждават от Областната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай