Автомобилните превозвачи излизат на мирен протест

Автомобилните превозвачи излизат на мирен протест | StandartNews.com

Шофьори на товарни камиони и пътнически автобуси, както и собственици на фирми от бранша излизат днес на протест срещу мерките на Европейската комисия (ЕК), събрани в т.нар. "пакети мобилност".

В столицата протестиращите ще блокират движението в лявата лента на булевард „Цариградско шосе" в посока центъра, между 7-ми и 4-ти км, където ще разположат товарните си автомобили от 10.00 до 17.00 ч.

В ранния следобед шофьорите ще проведат шествие от площад „Македония" до пространството около НДК, което ще завърши с митинг по време на провеждащата се в София Среща на върха на Европейския съюз със Западните Балкани.

Протести ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден.

Ако влезе в сила "пакетът мобилност", известен като "закона Макрон", ще предизвика фалити на около 30% от българските фирми в бранша и ще остави без работа поне 30 000 души, заяви пред Дарик Васил Пиронков, председател на Сдружението на автобусните превозвачи и собственик на фирма за товарни превози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай