Англичани пълнят наш ретро влак

Англичани пълнят наш ретро влак

Англичани пълнят наш ретро влак | StandartNews.com

Пазарджик. В най-скоро време легендарният ретро влак от гара Септември през Велинград, Банско до Добринище ще стъпи на теснолинейката и ще превози първите си пасажери-мощна английска група. Това обявиха от Локомотивно депо-Септември. Договорката е направена и се очаква британците освен за почивка да използват възродената атракция дори за сватби, някои от които международни, издадоха машинисти. Групата ще направи тридневно пътуване с парната машина, която се стяга за път в депото, досущ както е поръчана от Фердинанд и подкарана за първи път от неговия син-цар Борис.

Туристите ще спрат за почивки във Велинград и Банско, а третият ден ще е посветен на обратния курс. Средната скорост, с която ще пълзят вагончетата по Чепинското дефиле е 20-30 км в час, за да могат гостите да се дивят на прекрасната природа. Цените се договарят между БДЖ  и туристическите фирми и нямат нищо общо с евтините билетчета, които всеки ден пълнят мотрисата с нашенци.

Наскоро влиятелна швейцарска медия от Цюрих поде кампания за включването на линията в Международната организация на теснолинейките за евросредства, а крупен немски инвеститор обеща да вложи цяло състояние в тясната линия, обикаляща през Родопите до Рила и Пирин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай