8 кандидати за строителството на участък от Софийския околовръстен път

8 кандидати за строителството на участък от Софийския околовръстен път | StandartNews.com

Осем са отворените оферти в откритата обществена поръчка за проектиране и строителство на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост". Индикативната стойност на проекта е 123 млн. лв. без ДДС и ще се финансира от републиканския бюджет. Съобщението е на пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция "Пътна инфраструктура" са на: "Обединение "Ринг Роуд", с участници: "ДЖИ ПИ Груп" АД и "Трансконсулт-22" ООД;"ДЗЗД "АПП СОП", в което са: "Пътища Пловдив" АД и "Агромах" ЕООД; "Трейс Груп Холд" АД;"ИСА-2000" ЕООД; "ГБС Инфраструктурно строителство" АД;Обединение "Геопът СОП Младост", в което са: "Геострой" АД и "Пътстрой 92" АД; "ПСТ-СЕТ Младост" ДЗЗД, с участници: "ПСТ Груп" ЕАД и "СЕТ КЪМПАНИ" АД и "Хидрострой" АД.

Началото на проектния участък е при км 35+260, което е малко след края на пътния възел при пресичането на бул. "Цариградско шосе" и Софийския околовръстен път. Краят е при км 41+340, където отсечката ще се свързва с реконструирания през 2012 г. участък от СОП. Отсечката ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост". Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

Срокът за изпълнение е 910 календарни дни, от които 180 дни за проектиране и 730 дни за строителство. С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма" и "Тракия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай