7000 гледат, 50 купуват през първия ден на Автомобилен салон 2015

7000 гледат, 50 купуват през първия ден на Автомобилен салон 2015 | StandartNews.com

Японските марки с най-много продажби

Ценители на новите коли обсадиха Автомобилен салон София 2015 в Интер Експо Център. През първия ден от откриването му в събота изложението бе посетено от над 7000 души. Петдесетина от тях не бяха дошли само да гледат. На втория ден беше отворен и още един вход, но опашките пред касите бяха двойно по-големи. Най-много хора имаше на щандовете на Mercedes, Mazda, Audi, Toyota, Peugeot и Ford. До някои возила, като Audi R8 V10 Plus и новия Ford Mustang, човек просто не можеше да се добере. Всеки искаше да се снима и до удивителния Maserati MC-12 GT1, от който са произведени само 50 бройки през 2005 г. Пред "Стандарт" представители на автомобилните компании изразиха надеждите си изложението да събере хиляди любители. Най-оптимистичните прогнози стигаха до 250-300 хил. души за целия период на Автомобилния салон.

Сделки за някои автомобили започнаха веднага

До 11:30 от Peugeot вече имаха 3 поръчки. До края на деня Toyota отбелязаха най-много финализирани сделки - 11 за Toyota и 3 за Lexus. Най-популярен от гамата им се оказа новият Avensis. Купувачи привличат и хибридните автомобили на марката, от които за първия ден са продадени два Yaris Hybrid и един Auris хибрид комби. Lexus NX e най-предпочитаният от кросоувър сегмента. От Nissan пък са финализирали общо 4 сделки за Nissan Quashqai и Nissan X-Trail. Suzuki също има силно представяне благодарение на Vitara и SWIFT моделите. Mercedes потвърдиха със сигурност, че четири S класи са били продадени, както и няколко от другите им автомобили. Audi също се осъществили няколко продажби, потвърдени са по една A4 и Q7.
"Страхотно начало на изложението", коменитира пред "Стандарт" представител на Dodge, който се похвали с първата сделка за компанията - Dodge Durango. От Subaro също са радостни за продадения от тях Subaru Outback. "Днес възлагаме нашите надежди да се продаде Subaru Levorg, който е премиера на Автосалона", допълни техен представител в неделя. Предвижданията на FIAT и Citroen се потвърдиха, като продажби бяха осъществени за FIAT 500X Offroad и Citroen Cactus, които бяха посочени от компаниите за най-популярните им продукти. Mazda също познаха, че ще осъществят продажби на MX и CX моделите си.

Не всички обаче бяха в добро настроение

на втория ден на изложението и някои компании отказаха да коментират продажбите си.
Интересът към луксозните автомобили също е огромен, но е лимитиран до гледане и снимане с лъскавите возила. Компаниите обаче са оптимистично настроени за продажбите и на бутиковите си модели. От Ford са сигурни, че новият Mustang ще им осигури сделка. От Maserati и Audi също се надяват някои от луксозните модели да си намерят нов собственик до края на изложението.
Ако и вие сте от хората, които ще посетят Автосалона само за да се насладите на готини коли, няма да останете разочаровани.

Залагат на червено
и красиви жени

Стил, идея, концепция и красиви жени изкарват най-доброто във визията на изложените автомобили на всяка една компания. "Червеният цвят отразява до голяма степен емоцията, която човек изпитва, когато си купува автомобил", коментира с усмивка представител на Mazda пред "Стандарт" интересното решение на компанията да изложи всичките си автомобили в наситено червено. Не само от Mazda бяха заложили на принципа "не е важно само удоволствието от карането на колата, но и визията й". Всеки щанд на изложението е подреден точно с тази цел - да радва окото на малки и големи. Да накара както един възрастен човек, така и едно 5-годишно хлапе да лепне ръка на новата Opel Astra например и да каже "Това си е мое!" (истинска случка от първия ден на изложението, на която бяхме свидетели).
Ако не сте намерили време да посетите Автомобилен салон София 2015 този уикенд, не пропускайте да го направите преди 25 октомври. Красиви жени, скъпи коли и добро настроение ви очакват в Интер Експо Център. Какво повече му трябва на човек от това?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай