Заведенията са най-опасни за коронавируса

Това каза д-р Николай Брънзалов

Заведенията са най-опасни за коронавируса | StandartNews.com

Маската е най-препоръчителното защитно средство срещу коронавируса.

Това посочи пред bTV д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС и член на Националния оперативен щаб.

Шаловете и шлемовете не са сериозна защита срещу вируса. Маските са с различна степен на защита, основната им роля е да пазят нас от околните и обратното", подчерта д-р Брънзалов.

Според него отварянето на ресторантите остава на последно място в отпадането на мерките, защото там е най-висока опасността от заразяване.

"Разпускането на мерките се прави след анализ. Ние не сме за затварянето на бизнесите просто ей така", посочи специалистът.

Според него училищата също са едно опасно място."Децата обаче много се измъчиха, ще срещат трудности със завършването, психилогически също не са добре нещата, и за техните родители", отбеляза д-р Брънзалов.

За отварянето на фитнесите, той посочи, че във фитнеса има възможност да се спазва по-голяма дистанция, отколкото в ресторанта. Ако цифрите със заболелите се подобрят, мерките ще бъдат разхлабени допълнително, увери той.

Да изчакаме кратката характеристика на ваксината на "АстраЗенека" и тогава да коментираме дали тя не бива да се прилага на хора над 65-годишна възраст, призова той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай