Вторник,

Връщат Дечо Дечев като шеф на болница "Св. Иван Рилски"

От: Иво Иванов, сн. БТА архив -
421
Връщат Дечо Дечев като шеф на болница "Св. Иван Рилски"
A
A
A

Д-р Дечо Дечев е новият стар директор на болница „Св. Иван Рилски“, съобщки бТВ, като цитира потвърждение на Министерството на здравеопазването. Дечев вече бе директор на болницата в предишни периоди.

Информацията за рокадата се появи по-рано днес от служители на лечебното заведение. Според тях причината за освобождаването на досегашния директор д-р Антон Петков е неспазване на условията по договора за управление на болницата, неизгодна сделка за наем на съседна сграда, а бордът на директорите не е бил уведомяван за взетите решения.

Вчера над 200 служители на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ се обърнаха с отворено писмо до президента, министър-председателя и здравния министър, в което обясняват, че лечебното заведение е подложено на „безпрецедентен натиск“. „Налице са опити да се дестабилизира една от най-добре работещите държавни болници в България. Правят се внушения за безразборно харчене на финансови средства и констатирани нарушения.“, се казва още в позицията, в която се и посочва, че УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е с добри финансови резултати.

Във връзка с информацията за неизгоден договор за наем на съседна сграда, служителите на болницата обясняват, че тя е била предвидена за Център за лечение на исхемичен мозъчен инсулт, както и обучителен център към отделението. „Осигуряването на допълнително площи ще ни позволи да създадем Отделение за трансплантация на стволови клетки.“, пишат още медиците.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com