Vita 34 вече е и в България

Немският гигант за съхранение на стволови клетки стъпи у нас

Vita 34 вече е и в България | StandartNews.com

Немският гигант за съхранение на стволови клетки стъпи у нас

С напредването на медицината, терапиите със стволовите клетки имат все по-голям процент успеваемост, като списъкът със заболяванията, лекувани със стволови клетки, непрекъснато увеличава своя  брой. В наши дни, съхраняването на този ценен материал би бил доживотна и превантивна застраховка с цел лекуване на тежки заболявания от различни групи като анемии, различните видове рак, наследствени заболявания на имунната система и др.

От началото на 2020г. всяко българско семейство вече има възможността да се довери на лидерите в съхраняването на стволовите клетки – а именно немската тъканна банка Vita 34. За всички бъдещи родители е важно да изберат и подсигурят най-доброто за здравето на своето дете, както и на всеки един член от семейството. В лицето на Vita 34 ще видите прозрачност, сигурност и доверие.

Доказателство за това, че те целят да предоставят на семействата най – високо качество на услугата, са всички лицензи, сертификати и акредитации, които притежават и които ги отличават от останалите тъканни банки за криосъхранение на стволови клетки: GMP, FACT, US FDA, ISO 13485:2016, PEI. 

Притежават две  лаборатории и бази за съхранение в Лайпциг и Рощок, Германия, които са на разположение 24/7/365 дни в годината.

Vita 34 e първата банка в света, която в случай на несъстоятелност гарантира, че пробата от столови клетки на детето Ви, ще бъде съхранявана професионално до 50тия му рожден ден.

Семейството им се разширява бързо, присъстват в 28 Европейски държави и 7 от най – богатите арабски държави.

Vita 34 предлага Уникален достъп до 3 технологии: Банката е лицензиранa от Германския Федерален Институt PEI да обработва и криосъхранява стволови клетки за автоложно и хомоложно приложение по 3 различни технологични процеса - Цяла кръв; Редуциран обем SEPAX; Редуциран обем AXP. 

Гордеят се с успешните си трансплантации в различни терапевтични области в целия свят. Vita 34 има собствен Научноизследователски отдел, работи съвместно с известни изследователски институти и университети и активно участва в клинични проучванията за лечения със стволови клетки.

 

Фирмата многократно е награждавана за професионалната си работа: 2016г. - "Награда за иновации Топ 100", 2014г. от Stifterverband Deutschland, 2009г. е приета в групата на  Biotechnologie - Life Science, 2005г.- Награда за иновации на Свободна провинция Саксония.

Vita34 осигурява специализиран транспорт, след взимане на пробите с мониторинг на температурата, температурните логери в сетовете, предоставяни на семействата, мониторират температурата на пробата професионално през цялото време на транспорта.

Българският представител на Vita34 е Тъканна Банка Сells4Good. В момента функционират 2 офиса в София и във Варна, предстои да се открие и в Пловдив. На официално изявление, собственикът на Сells4Good - Марк Роудс обяви: „През цялата си кариера, във всички сфери, в които съм работил, стремежът ми беше да предоставя на клиента най – високо качество услуги на конкурентна цена. Искрено се радвам, че Vita34 ми дава възможност да го направя с лекота. В сферата на съхранение на стволови клетки акредитациите и успешните трансплантации са факторите, по които всяко семейство трябва да оценява една тъканна банка, a Vita34 превъзхожда останалите банки с лекота и по двете."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай