Четвъртък,

Трима са вече излекуваните у нас

От: СТАНДАРТ -
209
Трима са вече излекуваните у нас
A
A
A

Трима са вече излекуваните от коронавирус у нас. Двама пациенти от Плевен са излекувани. Той добави, че пробите им за наличие на коронавирус след лечението са отрицателни, съобщи снощи пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По-рано вчера шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, даде добрата новина за първата излекувана у нас - лекарката, която бе настанена във Военно-медицинска академия. Тя е дала две отрицателни проби за заразата и се очаква да бъде изписана.

127 са потвърдените случаи у нас към момента. Четирима от новите заразени са от Добрич, те са в добро състояние. Другите градове с констатирани болни са София, Варна, Плевен, Смолян, Перник, Пловдив, Габрово, Благоевград, Ловеч, Бургас и Лом. В "Пирогов" има пациент в тежко състояние. Един от заразените в Пловдив пък е лекар. От шест дни той не е на работа, работил е на едно място, неговите контакти са установени, успокои шефът на щаба.

България вече проучва възможности да произвежда препарата, за който се твърди, че дава положителни резултати. Към момента той не е разрешен за продажба у нас.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията