Редът им дойде. 5000 учители искат ваксина

Започна ваксинирането на преподавателите

Редът им дойде. 5000 учители искат ваксина | StandartNews.com

Редът на учителите най-после дойде и започна ваксинирането им. Над 5000 хиляди преподаватели и помощен персонал са пожелали да се имунизират. Това са над 20 процента, надявам се този процент да напредва, коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе на място. Стартът на ваксинирането бе даден вчера, която инжекция получиха 162-ма учители.

ВИЖ ОЩЕ: Стаматов призна: Огромна дупка в знанията на децата

В 15 болници и медицински центрове в София има кабинети за ваксиниране. Фандъкова допълни, че ако има нужда ще се отворят допълнителни кабинети.

Директорът на столчното РЗИ  д-р Данчо Пенчев допълни, че до момента в София-град  са получени близо 25 хил дози „Пфайзер/Бионтех“, а от „Модерна“ 4800 дози.  По думите му  към момента се раздават последните получени количества, които да обхванат фаза 2, като се довършва и фаза 1, където все още има стоматолози, фармацефти, лекари и помощен персонал, които не са ваксинирани. Засега  хората не могат  да  избират коя ваксина да им се постави, като  на този етап Столичната РЗИ ги разпределя, коментира още д-р Пенчев и  припомни, че ваксините си имат спецификация на съхранение.

И сега пред Столично РЗИ има изнесени имунизационни пунктове и преди ваксинацията се дава нужната информация  на хората, които са пожелали д се ваксинират.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай