Продължава пръскането срещу комари край Дунав

Графикът ще бъде коригиран при промяна в метеорологичните условия

Продължава пръскането срещу комари край Дунав | StandartNews.com

Обработките чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на река Дунав продължават. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Планирано е да бъдат третирани площите от село Сомовит до сухоземната ни граница с Румъния.

Графикът ще бъде коригиран при промяна в метеорологичните условия. Площите, които ще бъдат обработвани, са определени от съответните общини.

Препаратът, с който ще се извършат третиранията, е от семейството на пиретроидите – Ефциметрин 10 ЕК. Третиранията ще се извършат при спазване разпоредбите на Наредба №13 от 26 август 2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

БАБХ напомня на пчеларите да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите, като стопаните на пчелините, разположени между село Сомовит и град Никопол, следва да имат предвид, че там пръсканията ще са и двата дни. За повече и по-подробна информация се обръщайте към съответната община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай