Подготвят пунктовете за прегледи пред болниците

В тях хора със симптоми на коронавирус могат да бъдат тествани и преглеждани.

Подготвят пунктовете за прегледи пред болниците | StandartNews.com

Три дни имаха държавните болници да поставят мобилни пунктове, в които хора със симптоми на коронавирус да бъдат тествани и преглеждани.

Пред Първа градска болница камион достави фургона за прегледи часове преди крайния срок, поставен от Министерството на здравеопазването. Докаран е от общинското дружество „Пазари Юг“ , съобщи бТВ.

„Няма да е лесно, сами виждате каква бригада сме направили. Правим всичко възможно, за да успеем за утре“, каза ни д-р Цветомир Димитров, който е изпълнителен директор на болницата.

Подготовка на мобилния триаж тече и пред УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“. Фургонът там е докаран вчера, а днес вече има ток и интернет.

Основната идея на мобилните пунктове е да бъдат отделени пациентите с коронавирус от тези, които не са заразени. Хората със симптоми ще бъдат консултирани от лекари и ще им се правят бързи тестове за COVID-19.

Докторите, които ще преглеждат пациентите, ще са специалисти от съответната болница, пред която е поставен фургонът. За пунктовете не е необходима специална апаратура, но в помещенията трябва да има мебели и електричество.

Имъ вероятност от утре да започнат тестовете на пациентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай