По 1200 лв. за медиците на първа линия от ноември

Ако сега въведените мерки не дадат ефект, ще се премине към по-строг контрол, казаха от НЗОК

По 1200 лв. за медиците на първа линия от ноември | StandartNews.com

От следващия месец - ноември, сумите за медиците на първа линия не са 1000, а 1200 лева. За октомври те ще получат по 1000 лева във връзка с изработеното миналия месец, съобщи управителят на НЗОК проф. Петко Салчев..

При ниска заболеваемост - парите намаляват. При висока като сега - те се увеличават, така че напълно синхронно е това, което правим. Средствата се разпределят справедливо и адекватно, категорични са от НЗОК.

Ще обсъдим исканията на фармацевтите и най-вероятно ще направим и среща с тях. Може би ще се наложи разширяване на дейността. Ще намерим решение може би идната седмица, казаха от НЗОК в отговор на въпрос на БНТ относно искането на бранша на фармацевтите за увеличаване на заплащането им.

Ако сега въведените мерки не дадат ефект, ще се премине към по-строг контрол. Нещата са непредсказуеми, категорични са от НЗОК.

Засега локдаун не се налага, за това се мисли само, ако нещата излязат от контрол. Много са параметрите, така че въпросът е комплексен, категорични са здравните експерти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай