Нова трагедия с АстраЗенека у нас

54-годишна учителка от град Рила е починала

Нова трагедия с АстраЗенека у нас | StandartNews.com

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус.Трагедията е от преди няколко дни, потвърди пред "Монитор" управителят на благоевградсата болница д-р Огнян Митев. 

На 26 февруари тя е била ваксинирана с Астра Зенека, а нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта й заразяването от ваксинацията.

„Сестра ми Тинка беше ваксинирана на 26 февруари с АстраЗенека в Рила. След няколко дни почина. Според смъртния акт причина е остра сърдечна недостатъчност, оток на белия дроб и тромбоза на кръвоносните съдове“, казва сестрата на починалата Здравка.

Според нея жената е нямала ковид, била здрава, само с високо кръвно, заради което приемала лекарства. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподава на деца.

„Когато е била ваксинирана на 26 миналия месец, тя вече е била заразена. Приемайки я при нас в много тежко състояние, установихме с изследванията, че единия й бял дроб беше така поразен, че почти го нямаше. Невъзможно е ковид заразата да нанесе такива поражения за две седмици,“ допълни д-р Митев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай