Източил здравната каса стана министър!

Това каза Константин Ангелов за министър Кацаров

Източил здравната каса стана министър! | StandartNews.com

"С тъга наблюдавам поредната поляризация в обществото. Този път по темата “Пирогов”. Това заяви бившият здравен министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Ето какво написа той във фейсбук по повод отстраняването на проф. Асен Балтов, проверките на НЗОК и действията на здравния министър Стойчо Кацаров:

Важно е обаче, когато заемаме страна да имаме предвид и следните факти:

1. През месец януари гражданинът Кацаров търси лекарска помощ заради оплаквания за последствия от постковидното му състояние.

2. Като лекар, какъвто твърди, че е, гражданинът Кацаров още тогава знае, че го хоспитализират, за да не плаща изследванията си.

3. Не е ясно дали той иска хоспитализация или му е предложена такава, за да не плаща изследванията.

4. Хоспитализирането става с представяне на лична карта, сканира се, подписва се съгласие и т.н. Все неща, които говорят, че гражданинът Кацаров е наясно с целта на хоспитализацията му.

5. Сега обаче гражданинът Кацаров, вече служебен министър на здравеопазването, играе ролята на учуден, изненадан, току-що откриващ, че е бил хоспитализиран. Твърди, че лекарите, които изнесоха на плещите си цялата КОВИД криза, са се облагодетелствали от неговата хоспитализация.

6. ЕДИНСТВЕНИЯТ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН Е ТОЙ! Съзнателно хоспитализиран на хартия, за да не плати скъпоструващи изследвания и лечение.

Щом говори свободно за фалшивата си хоспитализация, нека служебният министър отговори и на други въпроси:

1. Бил ли е януари на преглед в “Пирогов”?

2. Какви изследвания са му направени?

3. Колко струват?

4. Платил ли ги е?

5. Подписал ли се е на всички документи за приема му, за изследванията, направени му в лечебното заведение?

6. Подписал ли се е някъде, че не желае да лежи в болницата, въпреки че е хоспитализиран?

7. Ако твърди, че хоспитализация не е била нужна, то каква е щетата за НЗОК, която е нанесъл с незаплащането на извършените му изследвания и манипулации?

И, ако позволите, един въпрос към президента Радев: Може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява сега Министерството на здравеопазването?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай