Да чуем гласа на пловдивчани

Да чуем гласа на пловдивчани  | StandartNews.com

Диалогът с гражданите е основата на успеха на един кмет

Румен Кривицки, кандидат на "ПЛОВДИВ УТРЕ" за кмет на район "Централен"

Румен Кривицки е собственик и управител на Агенция за външна реклама. Член е на Етичната комисия на Българска асоциация за външна реклама. Член е на УС на Асоциация за външна реклама - Пловдив, председател на Стрелкови клуб "Седемте хълма". Магистър е по специалност "Стопанско управление", завършена в Югозападен университет "Неофит Рилски". В момента изучава "Теология" в Православна духовна академия "Св. св. Кирил и Методий" - Пловдив.

Ако трябва да обещая нещо на пловдивчани, моето обещание ще звучи така: "Обещавам да работя и да прилагам добрите си мениджърски умения в администрацията. Готов съм да чувам гласа на пловдивчани - всеки ден." Диалогът с гражданите, обсъждането на проблемите им и намирането на решения за тях е ангажимент, който районният кмет поема за целия 4-годишен мандат, а не само за месец - преди изборите. Когато нямаш активен контакт с гражданите и след предизборната кампания, ти живееш в миналото и не решаваш актуалните проблеми. В кампанията на "ПЛОВДИВ УТРЕ" няма да видите да заливаме Пловдив с плакати, защото това не е начинът да се общува с пловдивчани. Това не е нашият комуникационен канал. Още повече ние не искаме да участваме в тази агресивна плакатна война, в която час подир час "кандидатите са залепени един върху друг".

Диалогът между избраните кметове на райони, общинските съветници и кмета на общината трябва да бъде запазен и поддържан перманентно, а обратната връзка да е непрекъсната. Ако всички зам.-кметове и кметове на райони се срещат, обсъждат проблемите и зачитат мнението на гражданите, няма да имаме нужда от приемен ден. Защото всичките дни на кмета трябва да са приемни. Това, от което имат нужда гражданите на Пловдив, е да могат пряко и непосредствено да споделят горещите точки от дневния си ред. Да осъществяват контрол върху администрацията, да следят дали тя си върши качествено и в срок работата си.

Според мен главната задача на всеки районен кмет е да бъде добър администратор, да е открит и диалогичен. Така той ще успява да разходва с добри мениджърски умения парите, определени за района му, а когато те не достигат, да търси диалог с бизнеса за създаването на граждански сдружения. Ще се обръщаме към хората от бизнеса открито и честно. По този начин те ще бъдат съпричастни към всичко, което се случва в района. Ще работим заедно с гражданите и бизнеса в една открита игра. Това е пряката демокрация. Така се прави по света.

Решението е в широко отворените врати и непрекъснатия диалог. Не да се хвалиш с постиженията, които по правило са твоя отговорност и задължение, а да менажираш отношенията между администрацията, гражданите и бизнеса в района и това да става открито. Добрият мениджър работи за структурирането на отношенията не само вътре в администрацията, но и между цялото гражданство на територията на района в посока на просперитет. Именно по този начин преди години в район "Северен" успяхме да реализираме един проект за видеонаблюдение и трябва да кажа, че резултатите от него в посока превенция на престъпленията са налице. За повишаване на сигурността смятам, че е необходимо камери за видеонаблюдение да има на всички възлови точки и кръстовища в Пловдив. Това трябва да се случи в целия град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай