Ангелов гони директора на болницата в Добрич

Ситуацията с COVID-19 там не е добра

Ангелов гони директора на болницата в Добрич | StandartNews.com

Ситуацията с COVID-19 в Добрич не е добра, а за разпространението може да спомага и болницата в града. В следващите дни ще бъде инициирано събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите. Това стана ясно по време на визитата на здравния министър Костадин Ангелов и държавния здравен инспектор Ангел Кунчев, предаде БГНЕС.

„Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но не е добра. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е притеснителен ръст. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат мерки, тази тенденция ще продължи”, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Добрич.

Днес здравния министър Костадин Ангелов и държавния здравен инспектор Ангел Кунчев посетиха областната болница в Добрич заради влошената епидемична обстановка и липсата на лекари.

"След значителния ръст има тенденция. През последните три седмици достигнахме едно плато, което е доста обнадеждаващо. Заболеваемостта в страната е много разнообразна", заяви Кунчев. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август вече в областта са нараснали до 580.

Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми, смята още държавният здравен инспектор.

„Видях в болницата някои неща, които не ми харесаха”, каза здравният министър Костадин Ангелов. Той видял цивилни хора без лични предпазни средства да влизат в болницата.

„Ще инициираме събрание за избор на нов директор и промени в съвета на директорите”, заяви Костадин Ангелов.

Здравният министър отново обясни, че най-важно е да се спазват противоепидемичвните мерки като носене на маски и ръкавици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай