Ангелов: Провалихме се в начина на комуникация

Според него резултатите у нас са завидни на фона на мерките и резултатите в останалите държави

Ангелов: Провалихме се в начина на комуникация | StandartNews.com

„Може би се провалихме в начина на комуникация още от самото начало и допуснахме да излязат напред хора, които боравят с надеждите и страховете на хората, все едно жонглират с топките в цирка.“ Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в интервю за "Свободна Европа".

Според него резултатите у нас са завидни на фона на мерките и резултатите в останалите държави. По думите на министъра всичко у нас се случва навреме и следва логика и закономерност. Като лекар министърът определи настоящата ситуация като изискваща планова, а не спешна операция. Ангелов на няколко пъти направи сравнения с действията на властите в други страни. По адрес на Швейцария, например заяви, че у нас не е допуснат недостиг на респиратори.

"Европа вече не говори за българския модел, а го прилага. Германия беше в пълен локдаун месеци наред и не постигнаха нашия резултат. Ние с меки мерки, по ръба на бръснача, успяхме да се погрижим за психиката на хората и за социалното им благополучие", каза той.

Министърът обяви, че той, а не Борисов е решил да се отворят на 1 март ресторантите.

"Никой по света не може да намери математическа закономерност на данните. Този вирус опроверга всички теории в целия свят", каза още той, в отговор на въпрос защо се стигна до отваряне на заведенията, в момент, в който заразата очевидно тръгваше нагоре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай