Започна делото срещу съдия Румяна Ченалова

Започна делото срещу съдия Румяна Ченалова | StandartNews.com

Започна делото срещу съдия Румяна Ченалова в Софийски градски съд. Тя влезе в съдебната зала, прикривайки с дрехата си белезниците на ръцете си, съобщи БГНЕС.

Съдебният състав, адвокатите и самата съдийка се запознаваха с документите повече от 4 часа. Материалите са събрани в 19 тома.

По-рано днес седем съдии отказаха да гледат мярката за неотклонение на Ченалова. Софийската градска прокуратура поиска тя да бъде оставена за постоянно в ареста.

Стандарт Нюз припомня, че съдийката беше арестувана на 14 април, а прокуратурата й повдигна две обвинения - за длъжностно и за документно престъпление. Мотивът за оттеглянето на съдиите е познанството им със задържаната магистратка. Сред тях са тримата дежурни за четвъртък - Христинка Колева, Николай Николов и Евелина Папазян. Също така Величка Маринкова, Александра Йорданова, Андрей Ангелов и Виолета Магдалинчева. В крайна сметка мярката за неотклонение ще се гледа от съдия Веселина Ставрева. Очаква се Ченалова да бъде представлявана от двама адвокати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай