ВСС: Зам.-министърът на правосъдието се държи недостойно за юрист

ВСС: Зам.-министърът на правосъдието се държи недостойно за юрист | StandartNews.com

София. В специална декларация Висшият съдебен съвет изрази позиция по отношение на изявления на зам.-правосъдния министър Петко Петков.

Публикуваме пълния текст на декларацията:

"Във връзка с твърденията на заместник-министъра на правосъдието г-н Петко Петков, бивш съдия от Софийски районен съд, изнесени в интервюта пред бТВ на 20 януари 2015 г. и пред сайта Mediapool.bg на 21 януари 2015 г., внушаващи "съмнения за разпънат политически и икономически чадър над някакви лица от Прокуратурата", посочена като "орган на политическа саморазправа", както и за "неудачните решения (на ВСС) през последните две години", за които "има за какво да им се търси отговорност", Висшият съдебен съвет заявява, че подобни политически нападки без конкретни и проверими факти, са недостойни за юрист, и с нищо не допринасят за укрепването на държавността и върховенството на закона.

Вярваме, че това не би могло да е официалното становище на Министерството на правосъдието и на изпълнителната власт.
Считаме, че представителите на всеки политически кабинет следва да избягват подобни емоционални изявления, които създават напрежение в институциите във вътрешен и международен план".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай