ВСС гледа новата дисциплинарка срещу Ченалова

ВСС гледа новата дисциплинарка срещу Ченалова | StandartNews.com

София. Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа предложението на министъра Христо Иванов за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова на извънредно заседание днес.

В дневния ред на магистратите са включени две точки. По първата точка магистратите ще разгледат проект по предложение на представляващия Висшият съдебен съвет Соня Найденова за имотното състояние и произхода на средствата за придобиване на имуществото на кандидатите за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Членовете на ВСС ще разгледат проект по предложение на министъра на правосъдието Христо Иванов за образуване на дисциплинарно производство срещу съдия Румяна Ченалова.

Скандалната магистратка вече бе отстранена за 6 месеца от Софийския градски съд. Дейността й стана повод за репликата за "гнилите ябълки" изразена от френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан. Според Иванов Ченалова е допуснала груби нарушения на Етичния кодекс, накърнила е престижа на съдебната власт и не си е изпълнила служебните задължения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай