Умните и красиви спестили разкрития за Божков

Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо, според мен това е свързано с рекламните договори, заяви бившият му ортак

Умните и красиви спестили разкрития за Божков | StandartNews.com

Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо, според мен това е свързано с рекламните договори, заяви бившият му ортак

Бившият съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов, се оплака от медийно затъмнение от страна на bTV, "Дневник" и "Капитал", на които разказал надлъж и нашир за финансови нарушения в хазарта от страна на Васил Божков. Те обаче си замълчали. Найденов разкри също, че Божков е заплашил с ликвидиране него и брат му, обяви самият той в ефира на NOVA.

"Октомври месец получих доказателство за това", каза той по повод укриването на такси от облагането на частните игри. "Проверих го, видях, че тези неща, които съм чувал през годините, са факт, и подадох сигнали. С Васил Божков сме били съдружници само в "Еврофутбол", уточни Найденов.

В началото на декември Цветомир Найденов подал сигнала в прокуратурата и се срещнал с шефа на новините в bTV Венелин Петков и водещия на сутрешния им блок Антон Хекимян. След дългия разговор не последвало нищо в ефира.

"Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно да се подаде. Ние подадохме сигнала на 5 декември. На 15 декември отидох в bTV при Хекимян и Венелин Петков. Показах им сигнала. Не в предаването, в офисите. Срещнах се с тях. Показах им сигнала, показах им други неща и 45 дена нищо", свидетелства бизнесменът за медийно цензуриране. И добавя в списъка още медии, които държат на реномето си, че са в първите редици в защитата на свободата на словото.
Свързах се с "Дневник". Пуснаха ми 13 въпроса, отговорих на тях. После дойдоха на интервю в нашия офис - 6 часа интервю, включително и видеозаснемане - мълчание. После дойдоха заедно с "Капитал" - пак 5-6 часа интервю, пак нищо. Значи, ние подаваме сигнали, а някаква невидима сила упражнява чадър тези неща да не излизат в медиите.", категоричен беше Найденов. Той си го обяснява със страх. "Плюс това Васил се обади на баща ми и каза, че ще спре медийните помии, които се изливат - както ги е поръчал, така ще ги спре", добави той.

По думите на Найденов, най-вероятно двете медии са били заплашени от самия Божков, че ще им спре рекламите на хазартните игри.

"Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо. Според мен това е свързано с рекламните договори - медиите не искат да го загубят”, коментира Найденов. И добави, че Божков се е обаждал на баща му и заявил, че ще спре „медийните помии” срещу себе си. „Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната”, каза още Найденов. И разкри подробности за заплахите от страна на бившия му съдружник.

„Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме записи", разказа Найденов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай