Цв. Василев и щерка му мачкали директори на КТБ

Непрекъснато ги обиждали и унижавали, разказа Бисер Лазов

Цв. Василев и щерка му мачкали директори на КТБ | StandartNews.com
  • Непрекъснато ги обиждали и унижавали, разказа Бисер Лазов
  • Въпреки това шефовете в банката подписвали какво им даде боса, манипулирали инспекторите от банков надзор

Банкерът - беглец Цветан Василев, обвиняем за аферата на века - източването и умишления фалит на КТБ, ругал и унижавал служителите си. Заедно с него и щерката Радосвета се вихрела в банката сякаш е у дома си. Това бил стилът на отношения с изпълнителните директори на банката в периода 2012-2014 г., разказа основният свидетел срещу Василев - Бисер Лазов. Той не е работел в банката, но е бил дясна ръка на Василев от самото начало и знае всичките му машинации. Целият си живец съм си дал за Василев, нямам неизпълнена задача, колкото и тя да е изглеждаше неизпълнима, каза Лазов пред журналистите.

Втори ден Бисер Лазов дава показания пред Специализирания апелативен съд.
Обвинение и защита все още не са задали своите въпроси към него, защото вчера той поиска преди това да направи изложение. И съдът му разреши да разкаже историята на банката от създаването й до фалита през 2014 година. Вчера Лазов разкри, че всеки месец Цветан Василев плащал по 25 000 лв. на Иван Костов, наемите от всички офиси на Василев в билдинга на бул. "Цар Борис ІІІ" отивали за Костов и дъщеря му Мина.

ВИЖ ОЩЕ: Цв. Василев давал по 25 бона на Костов месечно (ОБЗОР)

Днес Лазов описа в детайли личните отношения между Цветан Василев и директорите на КТБ. Заяви, че някои от тях са манипулирали инспекторите на банков надзор.

Василев се отнасял с изпълнителния директор на КТБ Георги Христов като с "дребен досадник", каза Лазов. И допълни, че от 90-те до 2014 г. Христов претърпял пълна метаморфоза.

В периода 2012 - 2014 г. в банката започнала да се вихри дъщерята на Цветан Василев - Радосвета. Тя влязла в управлението на КТБ и започнала да командва всички. Не отстъпвала на баща си по брутално отношение към служителите.
Пред Лазов тя насмела Христов заради пакети и ваучери за почивка.

Подобно било отношението и към друг изпълнителен директор - Илиян Зафиров. Зад гърба му Цветан Василев го обиждал и обвинявал за всички смъртни грехове. Василев и щерка му открито се подигравали и на Александър Панталеев, също началник в банката.

Въпреки отношението, изпълнителните директори подписвали документите, дадени им от Василев, на секундата без дори да ги четат.

Бисер Лазов изнесе и подробности как дружества около Цветан Василев са получавали кредити от КТБ. Част от компаниите имали реална търговска дейност, но се финансирали с кредити, които нямали нищо общо с дейността им. Други били приятели на Василев. Трети нямали нито капитал, нито имущество.

Лазов разказа, че в "Бромак" и "Инвест Мениджмънт", които също получавали кредити, били семейните имоти на Василеви.

На журналистически въпрос отивал ли е Делян Пеевски в кабинета на Цветан Василев или в банката, Лазов отговори: „Никога не съм виждал в кабинет или в банката Пеевски. Единственият, който съм виждал да седи наистина зад неговия, на неговото бюро, беше адвокат Лазар Карадалиев, който в месец юли 2014 г. дойде с екипа си, с охрана и седна в неговия кабинет".

 

Очаквайте подробности!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай