Стрелецът от Лясковец: Невинен съм

Стрелецът от Лясковец: Невинен съм | StandartNews.com

„Напълно съм невинен и ще го докажа". Това заяви на влизане в съдебната зала подсъдимият Петко Петков. Процесът за убийството на командоса Емил Шарков започна с предварително изслушване на страните в Окръжния съд във Велико Търново.

Виктор Костов, адвокат на стрелеца, заяви пред журналисти, че ще разчита на справедлив процес и се надява истината да излезе наяве.

"Съгласно българската конституция и Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемият е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда", посочи още адвокат Костов.

Заседанието се провежда при закрити врата, за да се запази анонимността на пострадалите барети. По време на процеса ще бъдат изнесени и данни за работата на спецотряда, които не трябва да стават обществено достояние.

Петко Петков трябва да е благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационно се полага смъртна присъда, каза майката на загиналия командос Ваня Рибчева, която също влезе в залата.

Заседанието по делото приключи малко преди 12, 30 часа. Следващото е насрочено за 7 май и се очаква процесът да продължи до 22 същия месец, съобщи кореспондент на "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай