Служител на МО не е замесен в истерията в Сливен

Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока, не е постъпвал, каза главният прокурор

Служител на МО не е замесен в истерията в Сливен | StandartNews.com

По повод разразилата се истерия в Сливен и още няколко града заради подадена информация, че социалните служби ще отнемат деца от родителите им, главният прокурор Сотир Цацаров заяви днес, че няма данни за участие на лице от пресцентъра на МО в създаването на масовата психоза.

"Данни за участие на човек от пресцентъра на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока, не е постъпвал. Някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. Има образувано едно разследване в Сливен като се водят интензивни разпити с няколко заподозрени лица. В рамките на това, което правим на територията на Сливен, няма данни за такова участие", допълни още Цацаров.

На въпрос по повод шпионския скандал с русофилите, дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров утони, че няма такава информация.

"Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента в страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока", каза главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай