Работна среща събра тримата първи в Темида

Работна среща събра тримата първи в Темида | StandartNews.com

София. Министърът на правосъдието Христо Иванов, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се събраха за първи път заедно на работна среща във вторник. Източници на "Стандарт" довериха, че подобни мероприятия ще станат редовни - всеки месец.

На първата среща тримата са обсъдили окаяното състояние на съдебните сгради и необходимостта от спешни мерки за осигуряването на нормални условия на труд за магистратите. Ще са необходими средства за ремонти и поддръжка. Ремонтът на Съдебната палата също влиза в пакета от належащи необходимости за добри условия на труд. Идеята е реконструкцията да се извърши планово. Направен е преглед и на останалите реконструкции на съдебните сгради в страната - течащи покриви, падащи мазилки и обзавеждане. На срещата е коментирано, че сградата, в която се помещават районната и окръжната прокуратура в Кюстендил, е в най-тежко състояние и спешно се нуждае от ремонт.

От 1 април т.г. всички граждански състави на Софийския районен съд (СРС) ще започнат да правораздават в новата сграда на бул. "Цар Борис III", стана ясно още във вторник. Най-рано там ще се пренесат държавните съдебни изпълнители - на 23 февруари. Магистратите от Трето гражданско отделение, известно като "брачното", ще започнат да правораздават в новата сграда на 4 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай