Пуснаха от ареста зетя на Фатик, не бил изнудвач

Пуснаха от ареста зетя на Фатик, не бил изнудвач | StandartNews.com

София. Софийският градски съд пусна от ареста без мярка за неотклонение Денис Тюркмен, зет на убития бизнесмен Филип Найденов – Фатик, и доведения му брат Мирослав Кръстев.

Магистратите решиха, че няма данни те да са извършили престъпление. Според прокуратурата от 19 до 20 юни тази година в София двамата изнудвали и заплашии с убийство Невелин Маринов да им прехвърли свой имот в столичния квартал „Люлин".

Миналата седмица Софийският районен съд ги остави зад решетките, тъй като прецени, че има доказателства да са участвали в изнудване със закана за убийство.

Тричленен състав на СГС днес обаче реши да ги остави без никаква мярка за неотклонение и нареди незабавното освобождаване от ареста, поради липса на доказателства че са извършили деянието.

Според събраните доказанелства от разследването Маринов е купил този имот през 2008 г. от посредник, който представил нотариален акт с фалшив подпис.

Три години по-рано собственикът на имота Християн Валю е обявен за мъртъв след изчезването му и няма как да е дал пълномощно, а подписът на жена му Севда Атанасова е бил подправен.

При обявена цена от 350 000 лв. Маринов платил само 70 000 лв.

Разследването установило, че при срещата на Маринов с двамата обвиняеми, където те уж го изнудвали, той е отишъл в ресторанта, след което се прибрал после вкъщи.

В полиията се оплакал едва след 6 дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай