Прокурори протестират: Няма шпицкоманда

Прокурори протестират: Няма шпицкоманда | StandartNews.com

26 прокурори и следователи настояват да бъдат изслушани от Етичната комисия на ВСС по повод твърденията на колегата им Бойко Атанасов за шпицкоманда в прокуратурата. Кадровиците са поканили Атанасов за изслушване на 7 март, а по искане на обвинител номер 1 Сотир Цацаров бе образувана проверка на твърденията на следователя. В писмо до ВСС прокурорите и следователите определят твърденията на колегата си за дълбоко неверни, несъдържащи конкретика. Те са проверили значението на думата "шпицкоманда" в Уикипедия и установили, че това са "хора със садистични наклонности, често сред тях има и криминални престъпници, убийци и т.н.

"Ние не сме, а и не смятаме да ставаме лица със садистични наклонности, криминални престъпници и убийци", казват в писмото прокурорите и следователите.

Добавят, че не знаят на какво се дължи невъзможността на Бойко Атанасов да "възприеме и възпроизведе правилно фактите от обективната действителност", това не би било техен проблем, а на кадровата политика на ВСС и на съвестта му. Но реагират, защото част от твърденията му ги засягат, тъй като Атанасов ги обвинява в извършване на престъпления срещу правосъдието и участие в организирана престъпна група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай