Прокурори и МВР в офисите на Божков/ОБНОВЕНА,ФОТО/

Засилено полицейско присъствие има пред сградата на "Нове холдинг" и офис на Националната лотария

Прокурори и МВР в офисите на Божков/ОБНОВЕНА,ФОТО/ | StandartNews.com

ФОТО: БГНЕС, Канал 3

Спецакция в офисите на бизнесмена Васил Божков. Специализираната прокуратура и МВР влязоха във фирми на бизнесмена.

ВИЖ ОЩЕ: Краси Стойчев: Божков е жертва на успеха си

Засилено полицейско присъствие има пред сградата на неговия "Нове холдинг", която се намира на улица "Московска" № 43 в София. Спецпрокурори и следователи са в офиса на "Националната лотария" на улица "Фритьоф Нансен". Служителите там не работят, сградата е пълна с полиция.

ВИЖ ОЩЕ: Кадиев си призна как е спестил данъци на Божков

Освен това се претърсва и бивша резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

"В момента се провеждат действия по претърсване в дома и офисите на Васил Божков", потвърди пред БЛИЦ Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев. "Действия по претърсване и изземване на документи се провежда и в Държавната комисия по хазарта. Операцията е продължение от действията на МВР и Специализираната прокуратура от миналата седмица", посочи още прокурор Милева.

ВИЖ ОЩЕ: Феновете на „Левски” разделени за Божков

Акцията се провежда в деня, в който поправките в Закона за хазарта, предвиждащи изключителен държавен монопол върху лотарийните игри, влизат на първо четене в парламента. Депутатите ще гледат проекта на Валери Симеонов веднага след като гласуват вота на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3.

Васил Божков нарече проектозакона национализация и обяви, че искат да му вземат бизнеса, за да го дадат на друг човек. Бизнесменът обяви, че ако законът мини, няма да има възможност да издържа повече „Левски”. Това пък от своя страна породи напрежение във фенските организации, който се срещнаха с премиера. След това петте клуба на привържениците се разделиха на два лагера в подкрепата си за Божков.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай