Краси Стойчев: Божков е жертва на успеха си

Лотария държавна, управлението – частно, посъветва бизнесменът

Краси Стойчев: Божков е жертва на успеха си | StandartNews.com

Лотария държавна, управлението – частно, посъветва бизнесменът

За него Давос е психотерапевт на световния елит

В България миналата година са регистрирани 12 ролсройса, а в Австрия – три

Васил Божков е жертва на собствения си успех. Той експлодира с Националната лотария, направи огромни обороти и печалба, и това провокира интереса към него и неговия бизнес. Това коментира в ефира на бТВ бизнесменът Красимир Стойчев. За мен същественото е защо една държавна комисия по хазарта в продължение на 5 години не е виждала, че тотото плаща едни пари, а националната лотария други.  Това е обезпокояващото, каза още бизнесменът. И допълни: „Друг е въпросът, че Националната лотария е данък глупост. Полубезсмислено хората си купуват надежда, за да могат да заспят”.

Според Красимир Стойчев има нормално решение на казуса. Собствеността на лотарията може да бъде държавна, но управлението би трябвало да е частно, каза бизнесменът и даде за пример  Англия – държавата с най-много хазарт в света. Там Националната лотария е държавна и веднъж на 10 години се прави търг за нейното управление. В момента то се държи от много мощна компания, която получава 5% затова, че управлява лотарията.  Като потомствен левскар Стойчев шеговито препоръча на най-новия тотомилионер да дари парите на „Левски”, защото „очевидно са в криза”.

Технологиите доведоха и до огромното разслоение между бедни и богати, категоричен бе Красимир Стойчев, коментирайки приключилия форум в Давос. В навечерието му бяха изнесени данните на организацията "Оксфам", според която милиардерите по света, които наброяват 2153 души, притежават по-голямо състояние от 4,6 млрд. души.

„Технологиите доведоха до огромен технически прогрес, но и до огромното разслоение между бедни и богати. Масираната експлоатация на световните ресурси доведе и до тази климатична криза“, каза Стойчев. „Давос днес всъщност е психотерапевт на световния елит. Те се събират, за да се потупват по рамото“, допълни той.

По думите му все по-голяма част от света се чувства изключена от управлението на световните ресурси и „чакат трохичките от трапезата“.

„В тази връзка Световният икономически форум прие тази година доста лицемерно един манифест, в който казва, че бъдещето на фирмите е да не бъдат в интерес на акционерите, а на всички участници – тоест персонал, клиенти, доставчици и т.н. Това е страшно лицемерно, защото няма механизъм, с който да се случи“, каза Красимир Стойчев.

„Въпреки мрънкането на голяма част от българския народ, че обеднява, това не се случва. Обедняването е относително, защото се вижда една разлика между богатите и бедните. В България миналата година са регистрирани 12 ролсройса, а в Австрия – три“, каза още бизнесменът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай