Погнаха Ценко Чоков за далавери със земи

Погнаха Ценко Чоков за далавери със земи  | StandartNews.com

След безуспешното разследване за палежи държавата погна прочутия кмет на Галиче - Ценко Чоков, за далавери със земи. Новината е на вестник "Конкурент".

Националната следствена служба ще разследва сделки със земеделски земи в село Галиче". Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков съобщи, че е изпратил две досъдебни производства за т.нар. „бели петна" в националното следствие. Ако предложението му бъде прието, следствието подхваща съмнителните сделки.

„Една от причините е, че делата са с фактическа и правна сложност, а другата е да не излезе съмнение за предубеденост при извършване на разследването", поясни обвинител №1.

Прокуратурата има възможност да възлага разследвания на следователи от националната служба след издадената заповед от главния прокурор Сотир Цацаров, която позволява това, поясниха от държавното обвинение.

„Образувани са две досъдебни производства. Едното от тях е срещу кмета на Галиче Ценко Чоков и още едно лице", допълни окръжният прокурор на Враца.

Заради скандалите и криминалните деяния, които се разиграха от началото на годината в Галиче, работата на полиция и прокуратура се следи под лупа от ръководството на МВР и главния прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай