Панов се извини на Узунов и забърка нов скандал със sms-а

Панов се извини на Узунов и забърка нов скандал със sms-а | StandartNews.com

"Ако по някакъв начин съм засегнал Димитър Узунов, като го призовах да предостави разпечатка, искрено се надявам, с разпечатката, която е изпратил, и с моето извинение, този казус да приключи." Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов по време на редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Представляващият кадровия орган прие извинението. Тутакси обаче Панов отново забърка скандал и попречи на кадровиците да започнат заседанието по дневния ред, който са приели. Панов поиска тези, които все още не са извадили разпечатки да го направят. Той отново си позволи да замеси премиера Бойко Борисов като го призова "да помогне и да каже" кой му е изпратил смс-а на 14 януари. Възмутени, голяма част от членовете на ВСС обвиниха Панов, че отново прави политически речи и допълнително нагнетява напрежението като постоянно предизвиква скандали. "Вие продължавате да нагнетявате тезата, че ние сме виновни и маскари, защото не сме открили кой е изпратил смс-а", възмути се членът на съвета Светла Петкова. Тя попита какво е свършил като работа Панов за една година от както беше избран и защо вместо да работи като съдия номер 1, той продължава да занимава обществото с изкуствения скандал с смс-ите, създаден от самия него. Други от членовете също изкоментираха, че им е писнало от политически речи и е редно кадровия орган да се заеми с работата си по същество. "През последните шест месеца вие ни занимавате с политически въпроси. Не желая в заседателната зала да чувам такива. Вие непрекъснато се мъчите да оправите взаимоотношенията си премиера. Чувам политически изказ. Знаете с какви усилия станахте председател", допълни още Петкова.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че това е цирк и, ако ВСС започне дебат по темата, той ще напусне заседанието. "Ако с това ще започва заседанието, аз ще ви пожелая лека работа. Тази история - да прехвърляме дневен ред на едно, второ, трето заседание уморяваме колегите. Да бъде отделна точка, но без мен. Тези, които искат да се занимават с това, да се занимават накрая", заяви той. Милка Итова призова дебатът да се отложи, защото имало кадрови въпроси за обсъждане. А Румен Боев добави, че това не е в дневния ред, който чакали магистратите в държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай